Een groepscursus Focusing Level omvat 6 maal 3 uur = 18 uur.
De groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers. Tijden: van 10 tot 17 uur.
Focusing Level 1 en Level 2 kan ook individueel gevolgd worden, zowel voor prive als voor professionals.
Theorie ervaren en veel oefening. Afsluiting met officieel Focusing Certificaat.

Kosten per cursus level voor particulieren en ZZP-ers:
€ 450,= , inclusief lesmateriaal, koffie en thee en certificaat.

Kosten per cursus level bij vergoeding door werkgever:
€ 595,= , inclusief lesmateriaal, koffie, thee en certificaat.

Deze 1-daagse introductie Workshop is speciaal voor professionals zoals coaches, loopbaanbegeleiders, counselors, psychologen, therapeuten en andere begeleiders, die Focusing willen integreren in hun werk. Op deze dag maak je kennis met het specifieke Focusing proces van 'felt sense' naar 'felt shift', wat kun je ermee en hoe faciliteer je dit bij jezelf en bij anderen. Vanuit een mindful basishouding leer en ervaar je de basis van de verschillende stappen en de specifieke taal die je gebruikt. Je zult merken dat je hele lijf hierbij betrokken is en een ongelooflijke wijsheid in zich draagt. Je zult ook een aantal oefeningen meteen in je praktijk kunnen gebruiken. Als je wilt kun je daarna deelnemen aan vervolgcursussen.

Kosten: € 175,= , inclusief koffie/thee, handouts.

In de basiscursus Focusing 1 leer je wat Focusing is en leer je hoe je dat zelf kunt doen. In deze cursus ervaar je wat er binnen in je waarneembaar en voelbaar is en hoe zich hier woorden of beelden bij vormen. Je leert de Focusing basishouding en aan de hand van bepaalde stappen met aandacht te luisteren naar je binnenwereld, zodat deze zich kan ontvouwen en je inzichten geeft die je ook lijfelijk ervaart. Van meet af aan oefen je ook in het luisterend begeleiden van een ander, waardoor je nog meer begrijpt van het Focusing proces en in je praktijk Focusing kunt toepassen. Voor Professionals zitten hier de bijbehorende begeleidingsvaardigheden in van Focusing Level 3.

 

Focusing Cursus

In Focusing 2 leer je de basisvaardigheden verder te ontwikkelen. Je verdiept de kennis en ervaring van zelf Focussen en het luisteren naar en begeleiden van andere Focusers. Je oefent en ontwikkelt een houding waardoor het proces zich kan verdiepen en groeien en natuurlijker wordt. Je krijgt handvatten hoe om te gaan met barrières in verschillende situaties in werk en privé. Voor Professionals zitten hier de bijbehorende begeleidingsvaardigheden van Focusing Level 3 in.

In Focusing 3 leer je hoe je een ander de essentie van Focusing kan laten ervaren op haar eigen wijze en hoe je dit kunt ondersteunen. Je leert de verschillende stappen van het Focusing proces te begeleiden en welke houding en vaardigheden de Focuser in zijn kracht en proces laten. Je luistervaardigheden verhogen en je leert de Focusing taal te spreken en effectief toe te passen. Tegelijkertijd verdiep je je eigen Focusing vaardigheden en versterk je je authenticiteit... hoe verrijkend voor je zelf en de ander!

In Focusing 4 leer je de fijnere kneepjes van het vak en hoe je verdieping en verrijking kunt aanbrengen in je eigen Focusing proces en in het begeleiden van andere Focusers. Ook de diepere patronen en meer kwetsbare delen van je zelf krijgen aandacht en je leert andere Focusers daar in te begeleiden. Je professionaliseert verder je houding, in verschillende toepassingen in werk en prive, en leert werken met verschillende expressievormen.

Informatie of aanmelden kan via het contactformulier.

Vervolg aanbod »

Aanbod focusingActueel